Wintersport

Wintersport

1. Onder de noemer “wintersport” vallen volgende sporten: alpineskiën, biathlon, bobsleeën, langlaufen, freestyleskiën, rodelen, Noordse combinatie, schaatsen, skeleton, schansspringen en snowboarden.

2. Eindwinnaar wedden: weddenschappen geplaatst op deelnemers die voor gelijk welke reden dan ook toch niet deelnemen zullen afgehandeld worden als verliezende weddenschappen. Voor eindwinnaar markten gelden dead-heat regels.

3. Indien een evenement uitgesteld wordt, dan blijven weddenschappen enkel gelden als het evenement plaatsvindt op dezelfde locatie binnen de zeven dagen, anders worden weddenschappen ongeldig verklaard.

4. In het geval van het WK en de Olympische Spelen blijven weddenschappen wel gelden op die specifieke discipline, ongeacht de tijd en datum van het evenement gewijzigd werden. Als het evenement gestaakt wordt en niet plaatsvindt, dan zullen weddenschappen ongeldig verklaard worden.

5. Als de omstandigheden van een specifiek evenement gewijzigd worden in vergelijking met degene die oorspronkelijk bekendgemaakt werden door het officiële bestuursorgaan dan zullen weddenschappen ongeldig verklaard worden, tenzij de weddenschap al afgehandeld werd.

  • Aangepaste officiële afstand – voor langlaufen en biatlon zullen weddenschappen ongeldig verklaard worden indien de officiële geplande afstand gewijzigd wordt, ze zullen echter wel geldig blijven als het actuele parcours gewijzigd wordt.
  • Minder rondes of volgorde van evenementen – met uitzondering van schansspringen, waar resultaten geldig blijven voor alle markten zolang één ronde volledig afgewerkt werd (inclusief als het evenement/de ronde onderhevig is aan een herstart, exclusief winstmarge – zie regel hieronder).
  • Specifiek voor live schansspringen – als een evenement gestaakt wordt tijdens de 2e ronde, wat betekent dat de resultaten van de 1e ronde de officiële resultaten van het evenement worden, dan zullen weddenschappen geplaatst na het einde van de 1e ronde ongeldig verklaard worden.

6. Weddenschappen worden afgehandeld op basis van de officiële resultaten/ranglijsten van de internationale ski federatie (FIS), de Internationale Schaatsunie (ISU), de Internationale Biatlonunie (IBU), het officieel Internationaal Olympisch Comité of een ander officieel bestuursorgaan dat zulke autoriteit heeft. Echter, in het geval van diskwalificatie zullen de weddenschappen afgehandeld worden op basis van de podiumpresentatie.

7. Afhandeling van weddenschappen – statistieken bekendgemaakt door de officiële score providerof de officiële website van de relevante competitie of wedstrijd zullen gebruikt worden om weddenschappen af te handelen. Wanneer statistieken van een officiële score provider of website niet beschikbaar zijn of wanneer er significant bewijs is dat de officiële score provider of website niet correct is, zullen we onafhankelijk bewijs gebruiken om de weddenschap af te handelen. In het geval dat consistent en onafhankelijk bewijs niet voor handen is of in het geval van significant tegenstrijdig bewijs, zullen weddenschappen afgehandeld worden op basis van onze eigen statistieken.

8. Als er twee identieke races plaatsvinden in dezelfde ontmoeting op verschillende dagen en de eerste race geannuleerd wordt dan zullen weddenschappen geplaatst op het eerste evenement afgehandeld worden op het resultaat van de tweede race.

9. Voor weddenschappen geplaatst op Noordse combinatie: als de resultaten van de voorlopige competitieronde gebruikt worden voor het begin van een langlaufwedstrijd, dan zullen alle weddenschappen geplaatst op het evenement ongeldig verklaard worden.

10. Voor head-to-head wedden: beide deelnemers moeten starten anders worden weddenschappen ongeldig verklaard. Indien een deelnemer start en opgeeft, dan zullen weddenschappen geplaatst op deze deelnemer beschouwd worden als verliezend.

11. Tenminste één van de deelnemers moet de volledige race of het volledige toernooi afmaken vooraleer weddenschappen gelden.

12. Totaal aantal medailles/punten: deelnemer(s) moet(en) het minimale aantal evenementen voltooien vooraleer weddenschappen gelden.

13. 1e Ronde/Sprong/Afdaling – live markten: indien een evenement gestaakt wordt vooraleer de eerste ronde voltooid werd dan worden weddenschappen ongeldig verklaard, tenzij de afhandeling van de weddenschap al bepaald is.

14. Als een evenement herbegint tijdens de 1e Ronde/Sprong/Afdaling dan zullen alle weddenschappen geplaatst op live markten aangeboden voor de herstart, ongeldig verklaard worden, tenzij de afhandeling van de weddenschap al bepaald is.

15. Winstmarge – Weddenschappen zullen afgehandeld worden op basis van winnende intervallen/reeksen vermeld door het officiële bestuursorgaan van het evenement. Als de omstandigheden van een specifiek evenement gewijzigd worden in vergelijking met degene die oorspronkelijk vermeld werden door het officiële bestuursorgaan dan zullen weddenschappen ongeldig verklaard worden, bv.: korter parcours/minder rondes of sprongen/volgorde van evenementen wordt gewijzigd.

Laatst bijgewerkt: 25/04/2016 op 10:00 GMT.