Verantwoord Spelen

Beleid

De Operator doet er alles aan om zijn klanten een aangename spelervaring te bezorgen en houdt er tegelijkertijd rekening mee dat wedden voor een minderheid aan personen problemen kan teweegbrengen. Om te verzekeren dat u een veilige en beheerbare ervaring geniet, steunen wij Verantwoord Spelen en stellen wij verschillende controlemaatregelen in plaats.

Klik hier voor meer informatie over hoe verantwoord te spelen. Verdere informatie vindt u ook op https://www.gamingcommission.be/nl/bescherming-van-de-spelers

1. Zelfevaluatie Wedden en Hulporganisaties

Voor bijstand bij het bepalen of u hulp nodig heeft met uw gokgedrag, of om uw gokgedrag aan te passen, raden wij u aan om een Zelf-evaluatie in te vullen voor een objectieve kijk en een beter begrip van uw huidige stand van spelen te krijgen. Wanneer u, of iemand die u kent, een gokprobleem heeft, raden wij u aan om bijstand te overwegen van één van de volgende organisaties:

Gok Hulp
Tel: 0800 35 777 (24/7)
Website: http://www.gokhulp.be/thema-top-gambling-project

Gamblers Anonymous
Website: www.gamblersanonymous.org/ga

Raadpleeg de brochure en ook onze hulppagina voor gokproblemen voor meer informatie.

2. Informatiesysteem Uitgesloten Personen (EPIS)

Het Excluded Persons Information System (EPIS) is een register van alle Belgische burgers die zich ofwel vrijwillig hebben laten uitsluiten van deelname aan gokactiviteiten, of die uitgesloten werden van deze activiteiten door het gerecht. Bovendien kan een belanghebbende derde (bijv. de partner) een verzoek tot uitsluiting indienen. Het register wordt beheerd door de Belgische Kansspelcommissie.

Alle persoonlijke details die wij van u vragen worden strikt gebruikt om uw identiteit te verifiëren – dit is een wettelijke vereiste ter uw en onze bescherming. Mocht u vragen hebben over onze identiteitscontroles, twijfel dan niet om ons te contacteren.

Klik hier voor meer informatie over EPIS en voor toegang tot het registratieformulier. Voor meer informatie over de opties tot uitsluiting die op Betway beschikbaar zijn, gelieve te kijken naar de ‘Uitsluiting’-sectie hieronder.

3. Identiteitscontrole

We nemen strikte stappen, en voeren controles uit, om te verzekeren dat enkel personen van legale leeftijd deelnemen. Tijdens deze controles wordt aan de klant gevraagd om een kopie door te sturen van een fotografisch ondersteund identificatiedocument (rijbewijs, paspoort, identiteitskaart) om zowel leeftijd als identiteit te kunnen controleren.

De legale leeftijd voor online wedden in België is:

 • Sport – 18+

Alle persoonlijke details die wij van u vragen, worden strikt gebruikt om uw identiteit te verifiëren – dit is een wettelijke vereiste ter uw en onze bescherming. Mocht u vragen hebben over onze identiteitscontroles, twijfel niet om contact op te nemen met Onze Klantendienst.

4. Bescherming van Minderjarigen

Nu het internet zo gemakkelijk toegankelijk is via vaste en mobiele apparaten over de hele wereld, is verantwoord online wedden sterk afhankelijk van verantwoord ouderschap. Om de veiligheid van kinderen op het internet te verzekeren, moedigt de Operator zijn klanten aan om gebruik te maken van filtering software om te voorkomen dat minderjarigen toegang krijgen tot ongepaste online gegevens. Minderjarig wedden is niet alleen illegaal, maar kan ook leiden tot gokverslaving en geldschulden van kinderen zonder toezicht..

Tips voor ouders:

 • Laat je computer niet onbeheerd achter wanneer je ingelogd bent op je spelaccount. Beveilig je spelaccount met een wachtwoord.
 • Laat personen onder de 18 op geen enkele wijze deelnemen aan gokactiviteiten.
 • Bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord op een veilige plaats.
 • Houd je bankkaart(en) buiten het bereik van kinderen.
 • Bewaar geen wachtwoorden op je computer. Schrijf ze op en bewaar ze op een veilige plaats, buiten het bereik van minderjarigen.
 • Beperk de tijd die je kinderen online doorbrengen en gebruik filtersoftware om te voorkomen dat je kinderen toegang krijgen tot ongepast materiaal.

Dus, als je je gsm, tablet, laptop of computer deelt met vrienden of familieleden die jonger zijn dan de wettelijk toegestane leeftijd voor deelname aan online kansspelen, pleit de Operator ervoor dat je voorkomt dat ze toegang hebben tot onze website door je te registreren bij Net Nanny, een wereldleider in realtime internetfiltertechnologie.

5. Hoe behoudt u de controle over uw gokgedrag

De Operator raadt al zijn klanten aan om actief deel te nemen aan het beheer van hun spelaccount en biedt verschillende opties aan tot Verantwoord Spelen.

5.1 Stortingslimieten instellen

Verantwoord Spelen is belangrijk. Daarom heeft de Belgische regering verzocht dat voor alle klanten een standaard wekelijkse stortingslimiet van maximaal € 200. Indien je een stortingslimiet van meer dan € 200 wilt, word je onderworpen aan een kredietcontrole. Deze wordt in gang gezet op het moment van de aanvraag via de Belgische Kansspelcommissie die bij de Nationale Bank van België zal controleren of je bent opgenomen in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren. Het resultaat van deze kredietcontrole bepaalt of je al dan niet een hogere limiet kunt krijgen - indien je niet in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bent opgenomen, zal het verzoek om de wekelijkse stortingslimiet te verhogen tot boven € 200 worden ingewilligd.

De Belgische Kansspelcommissie controleert vervolgens maandelijks bij de Nationale Bank van België of de klant, aan wie een verhoging werd toegekend van zijn of haar wekelijkse stortingslimiet boven € 200, ondertussen is opgenomen in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren. De verhoging zal worden beëindigd indien de klant in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren is opgenomen.

U heeft de mogelijkheid om zelf een limiet naar keuze in te stellen. Stortingslimieten kunnen voor de volgende lopende perioden worden bepaald:

 • Dagelijks (24 lopende uren)
 • Wekelijks (7 lopende dagen)
 • Maandelijks (30 lopende dagen)

Op jouw verzoek gaat een verhoging van een stortingslimiet in na 72 uur. Een verlaging van een stortingslimiet gaat onmiddellijk in. Als je een stortingslimiet wilt instellen of aanpassen, log dan in op je account en ga naar Verantwoord Spelen. Je kunt ook contact opnemen met de Klantendienst voor hulp.

5.2 Neem een Pauze

Bij Betway begrijpen we dat de persoonlijke / financiële omstandigheden van een klant kunnen veranderen en dat er momenten zullen zijn waarop het zinvol is om een pauze te nemen van het gokken (misschien om te sparen voor een nieuwe auto, een vakantie of gewoon op reis) en u kunt dit doen door één van de volgende pauze-periodes aan te vragen:

 • 1 dag
 • 7 dagen
 • 1 maand
 • 3 maanden
 • 5 maanden

Na ontvangst van uw verzoek zal Betway de nodige maatregelen nemen om het account dat u heeft bij Betway Limited tijdelijk op te schorten totdat de pauzeperiode is verstreken.

LET OP: Na afloop van de "Neem een Pauze"-periode wordt uw account automatisch opnieuw geactiveerd en heeft u weer toegang tot Betway.

Als u een pauze wilt nemen van het gokken, log dan in en selecteer “Neem een Pauze” in de Verantwoord Gokken-sectie van uw account. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice voor hulp.

5.3 Stoppen met Wedden - Uitsluiting

Wanneer u zich realiseert niet langer de controle te hebben over uw gokactiviteit of uw financiën, zijn de volgende uitsluitingsopties beschikbaar:

 • Tijdelijke zelf-uitsluiting
 • Uitsluiting via EPIS

De Operator begrijpt dat de persoonlijke/financiële situatie van een klant kan veranderen en dat het bij tijden zin heeft om een pauze te nemen van het wedden (om bijvoorbeeld te sparen voor een nieuwe auto of een vakantie).

5.3.1 Tijdelijke zelf-uitsluiting

Klanten kunnen een tijdelijke zelfuitsluiting aanvragen voor een periode van minimaal 6 maanden.

Om je tijdelijke zelfuitsluiting toe te passen, kan je contact opnemen met de Klantendienst of naar Verantwoord Spelen gaan in je account. Bij ontvangst van uw aanvraag zal de Operator de nodige stappen ondernemen om uw account tijdelijk te schorsen, tot de aangevraagde periode verlopen is. ’Op het moment dat uw account de 'zelf-uitsluiting' status bereikt, zullen wij contact met u opnemen met het oog op teruggave van eventuele resterende tegoeden in uw accountsaldo. Er geldt een minimale restitutiewaarde van €10.

OPMERKING: Wanneer de tijdelijke zelfuitsluitingsperiode afgelopen is, wordt je account niet automatisch opnieuw geactiveerd. Indien je dit wenst, kan je de verwijdering van de tijdelijke zelfuitsluiting aanvragen via de Klantendienst.

5.3.2 Uitsluiting via EPIS

Klanten kunnen contact opnemen met de Belgische Kansspelcommissie die hun gegevens zal registreren in EPIS. Klik hier om het zelfuitsluitingsformulier in te vullen. Op het moment dat uw account de “zelf-uitsluiting” status bereikt, zullen wij contact met u opnemen betreft eventuele openstaande fondsen in uw account. Een minimum terugbetaling ter waarde van €10 is van toepassing.

Gelieve ook contact op te nemen met de Klantendienst, wanneer u beseft dat uw gokgedrag problematisch is geworden om te vragen om uw account te vergrendelen op het moment dat u contact zoekt met de Belgische Kansspelcommissie. Bij ontvangst van uw aanvraag, zal de Operator de nodige stappen ondernemen om de toegang tot uw account op de Betway-website te blokkeren.

Uw account zal enkel door de Belgische Kansspelcommissie voor re-activatie in overweging genomen worden, na een uitsluitingsperiode van minstens 3 maanden en op eigen aanvraag van de klant. Ook zal er een afkoelingsperiode van 24 uur plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op https://www.gamingcommission.be/nl/bescherming-van-de-spelers/toegangsverbod/vrijwillige-aanvraag

5.4 Sluiting account

Als je een pauze wilt inlassen, of je vindt gokken niet meer leuk, of om welke reden dan ook, dan kan je je account gewoon sluiten. Accounts kunnen worden heropend door contact op te nemen met de Klantendienst zodra er minimaal 24 uur is verstreken sinds het oorspronkelijke verzoek tot sluiting.

Klanten hebben ook de mogelijkheid om een permanente sluiting van hun account aan te vragen. Merk op dat deze optie onomkeerbaar is, en zodra de account is gesloten, heb je er geen toegang meer toe. Bovendien is de Operator, in overeenstemming met de Belgische wetgeving, verplicht om de Belgische Kansspelcommissie in te lichten van de permanente sluiting van de accounts van zijn klanten.

Als je je account wilt sluiten, kan je dit doen door contact op te nemen met onze Klantendienst voor ondersteuning.

5.5 Verklaring van Activiteit

Informatie over al uw spelsessies bij de Operator kan u tot 30 dagen nadien bekijken. Deze informatie bevat de startdatum en –tijd van uw spelsessies plus de duur ervan. Bijkomende informatie over uw activiteiten kan u tot 90 dagen nadien bekijken. Deze informatie bevat uw account-saldo, wedgeschiedenis (inzet, winst en verlies), stortingen, saldo-afnames en andere gerelateerde transacties.

Laatst bijgewerkt: 16/10/2023