Cookies stellen ons in staat om onze gebruikerservaring te optimaliseren en de marketingervaring beter af te stemmen op uw behoeften. Lees ons Cookiebeleid voor meer details.

Olympische spelen (zomer en winter)

Olympische spelen (zomer en winter)

Algemene regels

1. Indien een evenement geannuleerd wordt dan worden alle weddenschappen ongeldig verklaard.

2. Als een deelnemer of team niet aan de start verschijnt van een race of toernooi dan zullen weddenschappen geplaatst op die deelnemer of dat team als verliezend afgehandeld worden. Inzetten zullen niet terugbetaald worden op zulke selecties.

Uiteindelijke medaillespiegel

De uiteindelijke medaillespiegel bekendgemaakt door het bestuursorgaan aan het einde van het evenement zal gebruikt worden bij het afhandelen van weddenschappen geplaatst op hoeveel medailles een deelnemer of land zal winnen. Indien de medaillespiegel later nog aangepast wordt, dan wordt hier geen rekening mee gehouden.

Duel (head to head) wedden

1. Wanneer beide deelnemers de finale bereiken, dan zal de afhandeling gebeuren op basis van hun aankomstposities in de finale.

2. Als beide deelnemers geëlimineerd worden in dezelfde ronde van een competitie voor de finale, dan zullen weddenschappen ongeldig verklaard worden.

3. Wanneer deelnemers geëlimineerd worden in verschillende ronde van een competitie, dan zal de deelnemer die het verst geëindigd is in de competitie als winnaar beschouwd worden voor afhandelingsdoeleinden. Bijvoorbeeld, wanneer één deelnemer uitgeschakeld wordt in een bepaalde heat en de andere deelnemer uitgeschakeld wordt in de halve finale, dan wordt de deelnemer die de halve finale bereikt als winnaar beschouwd.

Uitgestelde evenementen

Als een evenement/wedstrijd uitgesteld wordt, dan zullen weddenschappen blijven gelden zolang het evenement plaatsvindt voor de sluitingsceremonie. Deze regel vervangt alle andere regels i.v.m. het uitstellen van een wedstrijd van een individuele sport.

Resultaten

1. Alle races/evenementen zullen afgehandeld worden op basis van de medailleceremonie. Latere diskwalificaties tellen niet mee voor afhandelingsdoeleinden. Indien het resultaat van een evenement aangepast wordt na navraag, dan zullen de deelnemers die tijdens de originele medailleceremonie de gouden, zilveren en bronzen medaille gekregen hebben als 1e, 2e en 3e beschouwd worden voor afhandelingsdoeleinden.

2. In het geval dat meer dan één medaille toegekend wordt voor dezelfde plaats, bv. in boksen kunnen er 2 bronzen medialles uitgereikt worden, dan zullen dead heat regels van toepassing zijn.

Laatst bijgewerkt: 25/04/2016 om 10:00 GMT.