Cookies stellen ons in staat om onze gebruikerservaring te optimaliseren en de marketingervaring beter af te stemmen op uw behoeften. Lees ons Cookiebeleid voor meer details.

Golf

Algemene regels

Als door u geselecteerde speler niet deelneemt aan het toernooi, worden de weddenschappen ongeldig verklaard (inclusief ante-post-evenementen). Zodra de speler heeft afgeslagen, zijn weddenschappen geldig.

Tijdens toernooien die worden geteisterd door slecht weer en/of waarin een minder aantal geplande rondes kunnen worden gespeeld, worden weddenschappen verwerkt op basis van het officiële resultaat, ongeacht hoeveel rondes er werden gespeeld. Weddenschappen die na de laatste gespeelde ronde worden geplaatst, worden ongeldig verklaard.

Golfevenementen die niet binnen hetzelfde kalenderjaar plaatsvinden als binnen de markt wordt opgegeven, bv. 'US Open 2020 Outright', worden ongeldig verklaard.

Alle golftoernooien die worden aangeboden, zijn beschikbaar met 'Andere speler op aanvraag'.

De winnaar van het toernooi is de speler die de trofee krijgt, op voorwaarde dat een officieel resultaat wordt bevestigd door het bestuursorgaan. Het resultaat van een play-off om de winnaar te bepalen, telt mee. Dead heat-regels zijn mogelijk van toepassing als er meer dan één winnaar is, bv. Open-kwalificatie.

Eindwinnaar, Top 5/10/20/30/40, Einde van een ronde-leider, Groepen/Nationaliteiten, Dubbele/Drievoudige kans, Beste puntenscorer en Andere uitstaande weddenschappen

Dead heat-regels zijn van toepassing - houd er rekening mee dat gelijkspel een grote rol speelt in de verwerking van golfmarkten.

Dead heats komen vaak voor aangezien meerdere spelers op dezelfde plaats kunnen eindigen. Afhankelijk van het aantal spelers dat gelijk eindigt en het aantal aangeboden plaatsen, kan dit op meerdere manieren van invloed zijn op de verwerking.

Hieronder een voorbeeld hiervan:

EindpositieSpelerPrijs 
1steA6/1
2deB8/1
3deC14/1
3deD16/1
3deE28/1


Als een weddenschap werd geplaatst op Speler E om het toernooi te winnen, wordt de verwerking van de Each Way-weddenschap (op 1/4 de odds, 3 plaatsen) als volgt bepaald:

Als 3 spelers evenveel punten hebben voor de overblijvende plaats in de markt (3de plaats) - 1ste en 2de eindigden buiten het veld - wordt de inzet gedeeld door het volgende:

het aantal overblijvende plaatsen gedeeld door het aantal deelnemers dat betrokken is bij de dead heat

In bovenstaand voorbeeld zouden personen die op Speler E wedden hun inzet zien dalen naar 1/3 van hun oorspronkelijke inzet (1 overblijvende plaats en 3 betrokken bij de dead heat). De gewonnen prijs blijft dezelfde, alleen de inzet wordt beperkt.

De principes zouden dan dezelfde zijn als de weddenschap werd geplaatst en er werden 4 plaatsen aangeboden, d.w.z. 2 overblijvende plaatsen, 3 deelnemers aan de dead heat = beperkt tot 2/3 van de oorspronkelijke inzet.

De verwerking van een dead heat is ook van toepassing op Top 5/10/20/30/40 enz. markten –

Voorbeeld A) in een Top 20-weddenschap is een vermindering van 1/6 van de winst van toepassing als een speler gelijkspeelt met 5 andere spelers voor de 20ste plaats, d.w.z. dat 6 spelers gelijkspelen voor de 20ste plaats;

Voorbeeld B) als 2 spelers gelijkspelen voor de 10de plaats in een Top 10-weddenschap, zou een vermindering van ½ van toepassing zijn.

Play-offs tellen mee voor verwerkingsdoeleinden.

Wel of niet in aanmerking komen

Als door u geselecteerde speler niet deelneemt aan het toernooi, worden de weddenschappen ongeldig verklaard. Als de speler heeft afgeslagen, zijn weddenschappen geldig.

Weddenschappen worden verwerkt op basis van de officiële resultaten.

Als uw speler zich terugtrekt of wordt gediskwalificeerd voordat de selectie is gebeurd, zullen de weddenschappen als verloren worden beschouwd.

Als laatste eindigen

Wanneer spelers zich terugtrekken of worden gediskwalificeerd tijdens het evenement, zullen weddenschappen op deze spelers als verloren worden beschouwd.

Dead heat-regels zijn mogelijk van toepassing.

Dubbele/Drievoudige kans

In het geval dat een of meerdere selecties een non-runner is, zullen weddenschappen teruggaan naar de overblijvende selectie(s), bepaald door de prijs op het ogenblik dat de weddenschap werd geplaatst.

Toernooiwedstrijdweddenschappen

Weddenschappen zijn geldig, ongeacht het aantal gespeelde holes, op voorwaarde dat er een officieel resultaat is.

Als beide spelers niet in aanmerking komen, is de speler met de laagste score nadat de selectie is gemaakt, de winnaar.

Als beide/alle spelers er om willekeurige reden niet in slagen een bepaalde ronde te voltooien, dan is de winnaar de speler met de laagste totale score na de vorige ronde. - Als een speler zich terugtrekt zonder te spelen, worden alle weddenschappen ongeldig verklaard.

Als een speler wordt gediskwalificeerd of zich terugtrekt tijdens een bepaalde ronde, wordt dit verwerkt als een verloren weddenschap, op voorwaarde dat de andere speler die ronde voltooit. Als een speler wordt gediskwalificeerd of zich terugtrekt nadat de selectie werd gemaakt en zijn tegenstander kwam niet in aanmerking, wordt de gediskwalificeerde speler als winnaar beschouwd.

Voor geldige weddenschappen moeten beide/alle spelers 1 hole volledig spelen, anders worden ze ongeldig verklaard.

In geval van een gelijkspel dat niet werd aangeboden, worden de wedstrijdweddenschappen ongeldig verklaard.

Play-offs tellen mee voor verwerkingsdoeleinden

Toernooigroepsweddenschappen

Als een van de spelers in een Groep niet afslaat in het toernooi, zullen weddenschappen op die specifieke speler ongeldig worden verklaard. Als u een winnende weddenschap hebt geplaatst op andere spelers in die Groep, is het mogelijk dat we het equivalent van Tattersalls-regel 4(c) toepassen op uw winst, op basis van de prijs van de speler die zich heeft teruggetrokken.

Toernooihandicapweddenschappen

Als een speler niet in aanmerking komt, wordt gediskwalificeerd of zich terugtrekt tijdens het toernooi, dan worden weddenschappen op die speler verwerkt als verloren weddenschappen. Alleen het oorspronkelijke geplande aantal holes telt. Play-off holes worden niet meegerekend. Als het toernooi wordt ingekort tot minder dan het oorspronkelijke geplande aantal holes, worden alle weddenschappen op de wedmarkt voor handicaps ongeldig verklaard. Enkel de spelers die op de handicaplijst staan vermeld, tellen mee voor verwerkingsdoeleinden. Dead heat-regels zijn van toepassing.

Weddenschappen op 18 holes (2 ballen/3 ballen/mythische 2/3 bal)

Als geen enkele speler start, zullen flights en groepen ongeldig worden verklaard.

Als een speler zich terugtrekt of wordt gediskwalificeerd tijdens de ronde, wordt de andere speler als winnaar beschouwd. Als beide spelers zich terugtrekken of worden gediskwalificeerd tijdens de ronde, worden weddenschappen ongeldig verklaard.

Bij weddenschappen op 2 ballen zal er een prijs worden aangeboden voor een gelijkspel (tenzij Tie No Bet)  

Dead heat-regels zijn van toepassing voor weddenschappen op 3 ballen.

In gewijzigde Stableford-evenementen worden de weddenschappen verwerkt op basis van de gescoorde punten, niet op basis van de uitgevoerde slagen.

Als flights of groepen veranderen, zijn weddenschappen op de respectieve spelersscores geldig.

Voor geldige weddenschappen moeten spelers 1 hole volledig spelen, anders worden ze ongeldig verklaard.

Eindposities

Deze markt wordt verwerkt op basis van de eindpositie van de speler, ongeacht of er een gelijkspel voor de bepaalde plaats is. Als 4 spelers bijvoorbeeld een gelijkspel behaalden voor de 10de plaats, zou elke speler worden beschouwd te zijn geëindigd op de 10de plaats.

Straight/Dual forecast

Voor straight forecasts moeten spelers 1ste en 2de eindigen in de specifieke volgorde, en in dual forecasts mogen ze 1ste en 2de eindigen in eender welke volgorde. Dead heat-regels zijn mogelijk van toepassing.

Voor geldige weddenschappen moeten beide spelers afslaan, anders worden de weddenschappen ongeldig verklaard op die selectie.

Bij een gelijkspel voor de tweede plaats zijn dead heat-regels van toepassing, d.w.z. een gelijkspel waarbij 4 spelers strijden voor de tweede plaats betekent dat de weddenschap wordt verwerkt als 1/4 van de oorspronkelijke inzet.

Wire-to-wire-winnaar/Winstmarge

Alleen het oorspronkelijke geplande aantal holes telt. Bij een vermindering van het aantal gespeelde rondes/holes, worden alle weddenschappen ongeldig verklaard.

Geldlijsten van het seizoen

Weddenschappen om te voorspellen welke golfer bovenaan de officiële geldlijst staat aan het einde van het seizoen, op basis van 'All in compete or not'. Weddenschappen worden bepaald door de algemene winnaar volgend op het laatste relevante toernooi en worden niet beïnvloed door latere aanvragen of wijzigingen.


Laatst bijgewerkt: 20/07/2020 op 15:00 CEST.