Cookies stellen ons in staat om onze gebruikerservaring te optimaliseren en de marketingervaring beter af te stemmen op uw behoeften. Lees ons Cookiebeleid voor meer details.

Boksen

Boksen

Afhandeling van weddenschappen

1. Weddenschappen worden afgehandeld op basis van het officiële resultaat dat bekendgemaakt wordt in de ring. Latere wijzigingen en verzoeken hebben geen invloed op de afhandeling (tenzij de wijziging gemaakt werd door een menselijk fout wanneer het resultaat bekendgemaakt werd).

2. Speler neemt niet deel aan een ronde – Als een bokser niet in staat is om deel te nemen aan de volgende ronde, zullen weddenschappen afgehandeld worden op basis van de tegenstander die in de vorige ronde de wedstrijd gewonnen heeft.

3. Totaal aantal geplande rondes wordt gewijzigd – Alle eindwinnaar weddenschappen geplaatst op de wedstrijd en weddenschappen geplaatst op geannuleerde/uitgestelde gevechten worden ongeldig verklaard.

Gestaakte gevechten

1. Alle weddenschappen geplaatst op gevechten die gestaakt worden vooraleer ze voltooid werden, worden ongeldig verklaard, tenzij anders vermeld of tenzij dat de weddenschap al afgehandeld werd.

2. Alle weddenschappen worden ongeldig verklaard in het geval dat een bokser vervangen wordt.

Uitgestelde/Opnieuw georganiseerde gevechten

In het geval dat een gevecht uitgesteld, opnieuw georganiseerd of verplaatst wordt naar een andere locatie, dan zullen alle weddenschappen 14 dagen geldig blijven, beginnend vanaf de originele startdatum.

Wedstrijd prijzen

1. Winnende weddenschappen moeten voorspellen welke bokser het gevecht wint.

2. Voor afhandelingsdoeleinden starten gevechten nadat de bel gaat voor het begin van de eerste ronde. Voor deze weddenschap worden winstkansen aangeboden op het ‘gelijkspel’. Indien de wedstrijd eindigt in een gelijkspel, zullen alle weddenschappen op één van beide boksers afgehandeld worden als verliezend.

Ronde prijzen / Groep ronde prijzen

1. Winnende weddenschappen moeten de ronde of een groep rondes voorspellen waarin het gevecht zal eindigen.

2. Als het aantal rondes in een wedstrijd verminderd wordt met meer dan twee dan worden alle weddenschappen ongeldig verklaard. Als het aantal rondes in een partij verminderd wordt met twee of minder dan twee dan zullen enkel weddenschappen die geplaatst worden op de rondes die niet gevochten worden ongeldig verklaard worden tenzij anders aangevraagd voor het begin van het gevecht. In het geval dat de hoofden tegen elkaar botsen of er onder de gordel gebokst wordt waardoor de scorekaarten van de jury gebruikt moeten worden om de winnaar te bepalen voor dat het aantal geplande rondes afgewerkt wordt, dan zal de bokser die als winnaar beschouwd wordt gewonnen hebben door spelonderbreking op het moment dat de wedstrijd onderbroken werd. Voor weddenschappen geplaatst op “Wint op punten” moet het volledige aantal rondes voltooid worden vooraleer deze weddenschappen gelden. Als een van de boksers de ring niet meer instapt nadat de bel weerklonken heeft, dan wordt het gevecht gezien als geëindigd in de vorige ronde.

3. Als een gevecht gestopt wordt voor het volledige aantal rondes voltooid werd, of als een bokser gediskwalificeerd wordt en een beslissing gemaakt wordt op basis van punten, dan zullen weddenschappen afgehandeld worden op de ronde waarin het gevecht gestopt werd.

Hoe wordt het gevecht gewonnen prijzen / Wijze van overwinning

1. Winnende weddenschappen moeten de wijze waarop het gevecht gewonnen zal worden voorspellen.

2. KO, TKO of DQ – Knock-out (KO): wanneer de bokser niet rechtstaat nadat er tot 10 geteld wordt. Technische knock-out (TKO): wanneer een bokser drie keer neergeslagen wordt in dezelfde ronde en daardoor KO wordt verklaard (“three knockdown rule”) of als de scheidsrechter het gevecht stopt. Diskwalificatie (DQ): wanneer een bokser een overtreding begaat en daardoor de wedstrijd verliest.

3. Beslissing of technische beslissing – Beslissing gebeurt op basis van de scorekaarten van de jury. Technische beslissing: het gevecht kan niet verdergezet worden voor gelijk welke reden behalve KO/TKO of diskwalificatie. Ongeacht het afgesproken aantal rondes voltooid werd of niet, in het geval van een technische beslissing zullen weddenschappen ofwel afgehandeld worden als een bokser die wint door een technische beslissing ofwel als een technisch gelijkspel, aangezien er geen KO/TKO of DQ plaatsgevonden heeft.

Wedstrijd wedden (3-way)

Afgehandeld op de officiële regels van de scheidsrechter. Er zullen winstkansen op een gelijkspel aangeboden worden.

Wedstrijd wedden (2-way)

Afgehandeld op basis van de officiële regels van de scheidsrechter. Alle weddenschappen worden ongeldig verklaard in het geval van een gelijkspel.

 Totaal aantal rondes

1. Voor afhandelingsdoeleinden, wanneer een halve ronde vermeld wordt dan geldt het punt aan de helft van de ronde als het punt waar minder dan/meer dan bepaald wordt. Bv: in een ronde van 3 minuten valt dit punt op 1 minuut en 30 seconden. Indien  een ronde halverwege eindigt (bv. op 1 minuut en 30 seconden in een  ronde van 3 minuten), dan worden alle weddenschappen ongeldig verklaard.  

Voorbeelden (rondes van 3 minuten): voor een winnende weddenschap op:

“Meer dan 0.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 1.   

“Meer dan 1.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 2.    

“Meer dan 2.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 3.    

“Meer dan 3.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 4.    

“Meer dan 4.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 5.    

“Meer dan 5.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 6.    

“Meer dan 6.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 7.    

“Meer dan 7.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 8.    

“Meer dan 8.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 9.    

“Meer dan 9.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 10.    

“Meer dan 10.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 11.    

“Meer dan 11.5 rondes” - komt uit als het gevecht langer duurt dan 1 minuut en 30 seconden in ronde 12. 

2. Gevecht eindigt in een gelijkspel of beslissing o.b.v. punten – in het geval dat het gevecht minder lang duurt dan de geplande duur dan zullen alle weddenschappen afgehandeld worden als “Gevecht eindigt niet in een gelijkspel of beslissing o.b.v. punten”.

3. Als het aantal rondes van een gevecht gewijzigd wordt nadat hiervoor een markt gecreëerd werd dan zullen alle weddenschappen geldig blijven tenzij het nieuwe aantal rondes resulteert in winstkansen die hoger zijn dan het totaal aantal rondes dat gevochten wordt.

Totaal aantal minuten

Winnende weddenschappen moeten de tijdsperiode (bv. 6-10 minuten) voorspellen waarin de totale duur van het gevecht vermeld wordt.

Gevechten - speciale weddenschappen

Knock-outs

Voor weddenschappen geplaatst op knockdowns moet een bokser fysiek neergeslagen worden door zijn tegenstander en de knockdown moet officieel geteld worden door de scheidsrechter. Of de bokser wordt neergeslagen en de scheidsrechter is van mening dat de bokser niet verder kan boksen en stopt het gevecht zonder dat er geteld wordt.

Even/oneven ronde wedden

Als het gevecht gewonnen wordt door een gelijkspel of door een beslissing op basis van punten, dan worden weddenschappen afgehandeld als verliezende weddenschappen.

Doeltreffende slagen

Weddenschappen worden afgehandeld op basis van het officiële resultaat.

Totalen scorekaart jury

1. Weddenschappen worden afgehandeld op basis van de officiële scorekaarten van de jury, die vlakbij de ring zit, aangekondigd door de scheidsrechter nadat de rondes voltooid zijn.

2. Als het gevecht niet gewonnen wordt door een gelijkspel of door een beslissing op basis van punten dan zullen alle weddenschappen ongeldig veklaard worden.

Wint een wereldtitel

Interimtitels tellen niet mee.

Eindwinnaar toernooi – regels

1. In het geval van een non-runner behouden wij ons het recht voor om een regel 4 aanpassing toe te passen op weddenschappen geplaatst op Eindwinnaar markten zoals “Super Six”, “Prizefighter”, etc.

2. Reserves kunnen toegevoegd worden.

3. Een klant die wedt op een non-runner zal zijn inzet teruggestort krijgen indien de bokser opgeeft voordat hij deelneemt aan de wedstrijd.

Laatst bijgewerkt: 05/12/2018 op 10:00 CET.