Australian Rules/AFL - Regels

Australian Rules/AFL - Regels

Algemene regels

1. Alle wedstrijdmarkten zijn inclusief verlengingen, indien deze gespeeld worden, tenzij anders vermeld.

2. Reguliere speeltijd moet volledig gespeeld worden anders gelden weddenschappen niet, tenzij anders vermeld.

3. Als de duur van een wedstrijd gewijzigd wordt door het bestuursorgaan voor aanvang van de wedstrijd, dan zal de aangepaste duur van de wedstrijd als de officiële reguliere speeltijd beschouwd worden. Alle weddenschappen zijn geldig zolang deze nieuwe reguliere speeltijd volledig gespeeld wordt.

4. Als de plaats waar de wedstrijd gespeeld wordt, gewijzigd wordt, dan zullen weddenschappen die al geplaatst werden geldig blijven zolang de thuisploeg dezelfde blijft. Als de thuis- en uitploeg van een wedstrijd omgewisseld worden dan zullen weddenschappen geplaatst op de originele thuis- en/of uitploeg ongeldig verklaard worden.

Wedstrijd wedden

Als een wedstrijd eindigt in een gelijkspel, inclusief extra tijd, dan zullen inzetten teruggestort worden tenzij er winstkansen aangeboden worden voor het gelijkspel. Weddenschappen worden enkel afgehandeld op basis van het officiële AFL resultaat.

Kwart/Helft wedden

Voor alle weddenschappen geplaatst op kwart/helft: in het geval dat een specifiek(e) kwart/helft niet voltooid wordt, dan zullen weddenschappen ongeldig verklaard worden, tenzij de specifieke uitkomst van de markt al vastligt. Als er extra tijd wordt gespeeld in een wedstrijd dan wordt dit meegerekend bij het afhandelen van de weddenschap (dit wordt beschouwd als een vervolg van het 4e kwart of de 2e helft).

Dubbel resultaat

Voorspel de uitkomst van een specifieke match na de eerste helft en na het einde van de wedstrijd, inclusief verlengingen indien deze gespeeld worden.

Team dat als eerste scoort

De markt omvat elke manier van scoren, bv: goal/behind voor afhandelingsdoeleinden.

Team dat de eerste goal scoort

De markt omvat alleen goals voor afhandelingsdoeleinden.

Eerste Doelpuntenmaker/Laatste Doelpuntenmaker/Scoort een Goal/Speler scoort 2, 3 of meer doelpunten

Weddenschappen geplaatst op spelers die niet deelnemen aan de wedstrijd worden ongeldig verklaard. Als uw speler een niet-gebruikte substitute is of het veld betreedt als een toegewezen substitute (permanente vervanger) nadat een goal gescoord werd dan zullen weddenschappen geplaatst op deze speler als Eerste Doelpuntenmaker ongeldig verklaard worden. Als uw speler het veld betreedt als toegewezen substitute voordat een eerste goal gescoord wordt, dan zal uw weddenschap geldig blijven. Als uw speler één van de interchange spelers (tijdelijke vervanger) is dan blijven uw weddenschappen geldig. Alle spelers die het veld betreden zullen beschouwd worden als deelnemers voor weddenschappen geplaatst op “Laatste Doelpuntenmaker”, “Scoort een Goal”, en “Speler scoort 2, 3 of meer doelpunten”.

Beste speler op het veld/Man van de match

Het afhandelen gebeurt op basis van de speler die door de jury als medaillewinnaar beschouwd wordt in een specifieke wedstrijd. Weddenschappen geplaatst op spelers die het veld niet betreden zullen ongeldig verklaard worden. Dead heat regels zijn van toepassing.

Pronostiek (winstmarge en speler die eerste goal scoort)

Het afhandelen van pronostiek markten gebeurt op basis van de eerste goal die gescoord wordt en niet de eerste score. Als uw speler het veld betreedt nadat een goal gescoord werd, of niet deelneemt aan de wedstrijd voordat een goal gescoord werd, dan zullen weddenschappen ongeldig verklaard worden. Als een wedstrijd gestaakt wordt nadat een goal gescoord werd, dan zullen alle weddenschappen afgehandeld worden als enkelvoudige weddenschappen op basis van de eerste doelpuntenmaker aan geschikte winstkansen.

Seizoenswedden

Met uitzondering van de winnaar van de Premiership, zullen seizoensmarkten op de AFL enkel aangeboden worden op het reguliere seizoen gebaseerd op de officiële AFL ranglijst. Als teams op gelijke hoogte staan in bepaalde markten, dan zal het team dat het beste percentage heeft als winnaar beschouwd worden (of het slechtste percentage in het geval van de Wooden Spoon).

Meeste aantal verloren wedstrijden (regulier seizoen)

Afgehandeld op basis van het team dat het meeste aantal keren verloren heeft tijdens het reguliere seizoen. In het geval dat twee of meer teams hetzelfde aantal wedstrijden verloren hebben, zal de winnaar bepaald worden als het team met het slechtste voor-en-tegen verschil. Regulier seizoen moet volledig voltooid worden anders gelden weddenschappen niet. Straffen of verzoeken na het einde van het seizoen die de volgorde van de competitie kunnen veranderen zullen niet meetellen bij het afhandelen.

International Rules Series Weddenschappen worden enkel afgehandeld op het officiële GAA/AFL resultaat.

Laatst bijgewerkt: 25/04/2016 om 10:00 GMT.