Cookies stellen ons in staat om onze gebruikerservaring te optimaliseren en de marketingervaring beter af te stemmen op uw behoeften. Lees ons Cookiebeleid voor meer details.

Atletiek

Atletiek

Atletiek regels

1. Weddenschappen worden afgehandeld op basis van het resultaat dat onmiddellijk bekendgemaakt wordt door de International Association of Athletics Federation (IAAF), ongeacht een eerdere navraag.

2. Indien een evenement op de baan of op het veld afgelast wordt voor gelijk welke reden die voor aanvang van het evenement bekendgemaakt wordt, dan worden alle weddenschappen ongeldig verklaard.

3. De totale medaillespiegel zal bepaald worden door de resultaten die officieel gepubliceerd worden door de IAAF. Diskwalificaties of wijzigingen die hierna volgen zijn niet inbegrepen.

4. Dead heat regels zijn van toepassing.

5. Uitgestelde wedstrijd/wedstrijden die verplaatst worden naar een ander moment – als een wedstrijd uitgesteld of verplaatst wordt binnen de 48 uur na de originele starttijd dan blijven alle weddenschappen geldig. Weddenschappen worden ongeldig verklaard als ze verplaatst worden en niet plaatsvinden binnen de 48 uur tenzij het evenement deel uitmaakt van een kampioenschap met meerdere evenementen en plaatsvindt voor de sluitingsceremonie.

Individuele/team evenementen

1. Eindwinnaar weddenschappen blijven gelden zelfs als een selectie niet deelneemt.

2. Weddenschappen geplaatst op bereikt de finale/wint een medialle/wedden zonder blijven gelden zelfs als een selectie niet deelneemt.

3. Atleten vs. Het Veld – alle genoemde atleten moeten starten anders gelden de weddenschappen niet. “Het Veld” omvat alle andere niet-genoemde deelnemers.

4. Head to Head – Beide deelnemers/teams moeten starten anders gelden de weddenschappen niet. Als één van beide deelnemers niet start dan worden alle respectievelijke weddenschappen ongeldig verklaard.

5. Groepswedden – enkel de vermelde atleten tellen mee bij het afhandelen van de weddenschap. In het geval dat één of meerdere van de vermelde atleten niet deelneemt zal de volledige markt ongeldig verklaard worden.

Speciale acties

1. Laatste cijfer, Volgorde wedden, verbreekt wereldrecord – genoemde atleten moeten starten anders gelden de weddenschappen niet.

2. Weddenschappen geplaatst op de laatste cijfers van de prestatie van de atleet worden afgehandeld op basis van de officiële resultaten. Bv: in het geval dat een winnaar de 200m wint in 19,96 seconden, dan telt 6 als winnaar bij het afhandelen. In het geval dat een atleet in het verspringen wint met 8,32m, dan telt 2 als winnaar bij het afhandelen.

3. Volgorde wedden wordt afgehandeld op het officiële resultaat. In het geval dat atleten vernoemd werden maar niet deelnemen, worden weddenschappen ongeldig verklaard.

4. De genoemde deelnemer moet starten, anders gelden de weddenschappen niet.

5. In het geval dat een atleet gediskwalificeerd (DQ) wordt, dan wordt deze gezien als deelnemer die aan de wedstrijd gestart is.

Laatst bijgewerkt: 25/04/2016 op 10:00 GMT.